Welkom!

…want dat voel je je zodra je de auto parkeert op de parkeerplaats van Golfpark Spandersbosch. Onze oud-voorzitter, Riekus Hatzmann, verwoord het clubgevoel bij onze golfclub als geen ander:

“Op onze vereniging merk je aan alles dat de leden het golfen én met elkaar genieten van de prachtige natuur op en rond onze golfbaan heel erg belangrijk vinden. Dat blijkt uit de gastvrijheid die u zult ervaren op de eerste tee, door de baan, in het clubhuis en op de driving range. De leden vinden het fijn om ook niet-leden te laten genieten van onze mooie golfbanen.

Maar liefst 130 van onze leden zijn als vrijwilliger actief. Zo ondersteunt een groep leden de greenkeepers bij het mooi houden van de baan. Takken en stronken in het bos worden gezamenlijk opgeruimd. Dertig marshals zorgen iedere dag, bij mooi- of hondenweer, dat het spelplezier voor iedereen optimaal blijft.

Weer andere vrijwilligers zorgen voor een grote variëteit in wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de Herenmiddag, de Seniorenwedstrijd, de Jeugdwedstrijd, de Maandbeker en onze eigen Pitch&Putt wedstrijden. Ze worden druk bezocht en in grote sportiviteit met elkaar gespeeld. Als je het zo beschouwt hebben we het best druk met z’n allen.

GOLFCLUB

Toen ik een paar jaar geleden op zoek ging naar een golfclub waar mijn zoon van 12 het naar zijn zin zou hebben kwam ik al snel weer uit bij de vereniging waar ik een aantal jaren geleden begonnen ben met de golfsport. De onderlinge sfeer op de vereniging is aanstekelijk en voor zowel jong als oud is er veel respect. De oudere leden genieten van het jochie van 8 die een mooie approach over het water naar de green slaat en even later helpt de jongedame van 15 het oudere lid om even de tas in de locker te zetten. Zo gaan we hier met elkaar om en daarom weet ik zeker dat ook u zich hier bij onze vereniging welkom zult voelen.

Het motto van onze golfclub is dat we golfen plezierig en betaalbaar willen houden. Dat betekent ruimte creëren voor iedereen die op zijn of haar eigen niveau en op zijn of haar eigen manier genieten wil van de golfsport. We vinden het belangrijk dat iedereen zich met respect behandeld voelt en met en naast elkaar door de baan kan gaan.

Ons jeugdbeleid richt zich op het ontwikkelen van de jeugd tot golfers die op iedere baan gewaardeerd worden door de manier waarop ze de sport bedrijven. Als voorzitter word ik trots als ik bij wedstrijden op de NGF Jeugdcompetitie te horen krijg dat onze jeugd wél de lege emmertjes terugzet na het oefenen op de driving range en dat onze jeugd zo goed de regels van het spel naleeft.

U ziet het, hier spreekt een trotse oud-voorzitter van een heel leuke golfclub op een van de mooiste plekjes in ‘t Gooi. Ik ben trots, trots op de betrokkenheid van zoveel vrijwilligers, op onze jeugdleden én op onze oudere leden die het mogelijk maken om als sportmensen met elkaar de golfsport te beoefenen.”

Wees welkom op ons park en bij onze vereniging!