Leer golfen met het 9-stappen plan

Dit is een overzicht van wat er nodig is om te leren golfen en om zo spoedig mogelijk het plezier van het golfen te ervaren. De Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft in nauwe samenwerking met de Professional Golfers Associatie (PGA) een opleidingstraject ontwikkeld (Negen Stappenplan). Het volledige Negen Stappenplan vind je op de website van de NGF.

U kunt onderstaande informatie ook downloaden, klik hier.

De 9-stappen in het kort:

Van de eerste les naar Baanpermissie kaart (stap 1).

Je neemt les en gaat oefenen op de faciliteiten die de golfschool biedt. Je volgt de theorie cursus van de golfschool. Na enige tijd, (afhankelijk van aanleg en training) wanneer de Pro (golfleraar) denkt dat je de holes 1 – 2 – 8 en 9 van de Crailoobaan in dubbel Par én volgens de etiquette kunt spelen, ga je met een ervaren speler de baan in om de NGF Baanpermissie kaart te behalen.

Daarna ga je door met lessen en veel trainen. Je kunt gebruik maken van de verschillende greenfee aanbiedingen en deelnemen aan de door de golfschool en golfclub georganiseerde wedstrijden waarbij je samen met ervaren golfers in één flight speelt om meer ervaring te krijgen.

Van Baanpermissiekaart naar ClubHandicap 54 (stap 2)

Wanneer de Pro vindt dat je eraan toe bent, zal hij samen met jou de Boschbaan gaan spelen. Speel je de holes 1 t/m 4 in dubbel Par volgens de regels en etiquette dan krijg je toestemming om je aan te melden bij de Regel- en Handicapcommissie van Golfvereniging Spandersbosch om het NGF Golfregelexamen te doen.

Na het slagen voor het Regel examen haal je de ClubHandicap door, samen met een ervaren speler (mentor) de Crailoobaan of Boschbaan te spelen, vanaf (naar keuze) de rode of oranje tees, en met een resultaat van minimaal 18 stablefordpunten.

Overigens, ClubHandicap 54 staat gelijk aan het vroegere Golfvaardigheids Bewijs (het ‘GVB’).

Van ClubHandicap 54 naar EGA Handicap – 36 of lager (stap 3)

Door veel spelen, oefenen en lessen verbetert je spel. Wanneer je Qualifying kaarten of wedstrijden speelt en meer dan 18 of 36 punten op 9 resp. 18 holes haalt dan gaat je handicap omlaag. Zodra je hcp 36 bereikt wordt je ClubHandicap omgezet in een Exact Handicap (dit wordt ook EGAHandicap genoemd) en ontvang je een nieuw NGFpasje.

Informatie over de overige stappen staat op de NGF-site en een overzicht van alle kosten treft u op de site van onze golfschool, Golfschool Spandersbosch.

Regelexamen 2021

Onderdeel van ‘Van Baanpermissiekaart naar ClubHandicap 54‘ (stap 2) is het doen van een NGF Golfregelexamen. Het examen bestaat uit 30 vragen, conform het huidige lesmateriaal. Er moeten tenminste 23 goed van beantwoord worden om te slagen.

Dit golfseizoen organiseren wij het NGF Golfregelexamen op de volgende (zater)dagen:

  • nog niet bekend.

LET OP: In verband met de Coronamaatregelen kunnen er per examendag maximaal vier deelnemers meedoen.

De kandidaten dienen uiterlijk om 10:00 aanwezig te zijn in ons clubhuis, het examen duurt maximaal één uur. Het NGF Golfregelexamen kost u € 25,00, contant te betalen. Voor Registratie(Leden) is het Golfregelexamen kosteloos.

Geef u tijdig op! Dat kan bij uw golfprofessional of bij de Handicap- en Regelcommissie, contactpersoon: Hans Stallinga. Als voorbereiding op het NGF Golfregelexamen organiseert de golfschool maandelijks een theoriecursus, meer informatie treft u op de site van Golfschool Spandersbosch.