1 2 3 4 5 6 7 8 9

Hole 5

Omschrijving

Aangekomen bij de afslag van hole 5 kan het voorkomen dat u de vlag niet direct ziet staan, het betreft namelijk een 'blinde hole' waarbij u vanaf de afslagplaats de green niet ziet liggen.

Dat maakt deze hole best uitdagend. Het devies op deze hole is, de juiste lengte en - ja, het is een open deur - rechtuit slaan. Ook hier raden wij u aan om een provisionele bal te slaan als u gevoelsmatig de green heeft gemist of wanneer u te ver heeft geslagen. Links van de green gaat het stijl naar beneden en hoewel het meestal niet zwaar begroeid is en u uw bal wel ziet liggen, staat er ook een aantal struikjes en zijn er konijnenholen waarin uw bal zoek kan raken.

De green is ook hier diep/lang, smal en achterop de green is een klein 'plateau', een verhoging. Vooraan de green, direct na de heide, is nog een klein stukje fairway te vinden. Iets rechts van de green missen blijkt veelal de betere 'misplek', de bal rolt dan de green op. Beter is natuurlijk om gewoon rechtuit te slaan, midden green!

Afstanden

De vermelde Stroke Indexen ('SI') betreffen de eerste 9 holes. Voor hole 10-18, op dezelfde golfbaan, verwijzen wij u graag naar de scorekaarten.

 
97 97 Mts
3 3 Par
9 9 SI