Let op!

In verband met regelgeving rondom het Coronavirus hanteren we een aangepaste toegangsregeling. De ballenspiraal is buiten gebruik genomen, u dient te allen tijde een starttijd te reserveren.

Op deze pagina leest u het laatste nieuws.

Local Rules Golfpark Spandersbosch

Klik hier voor de  – per 1 januari 2019 gewijzigde – local rules op Golfpark Spandersbosch.

Wat te doen bij onweer?

Bij onweer worden de spelers in de baan geïnformeerd door middel van één lang hoornsignaal (10 seconden). Zodra het waarschuwingssignaal klinkt, dienen alle golfers onmiddellijk het spel te staken in het belang van uw eigen veiligheid.

Hier leest u de volledige ‘Procedure bij Onweer‘.

Baanreglement & Huisregels

Mobiele Telefoon

Het gebruik van een mobiele telefoon in het clubhuis en in de baan is niet gewenst, zet uw mobiele telefoon in ieder geval uit of in de ‘trilstand’. Op het terras en de daar aan grenzende paden dient telefoongebruik zodanig beperkt te worden dat overige gasten niet gestoord worden door het voeren van een telefoongesprek.

Kledingvoorschrift

Op Golfpark Spandersbosch gelden enkele kledingvoorschriften voor heren en dames.

Dames

– Polo met kraagje, eventueel mouwloos

– Shorts of golfrokje op bermudalengte (iets boven de knie)

– Spijkerbroek toegestaan mits zonder rafels en/of scheuren

– Golfschoeisel met kunststof spikes of noppen verplicht

Heren

– Polo met kraag, in de broek gedragen

– Shorts op bermudalengte (iets boven de knie)

– Sokken tot ruim boven de enkel

– Spijkerbroek toegestaan mits zonder rafels en/of scheuren

– Golfschoeisel met kunststof spikes of noppen verplicht

Roken

Roken is uitsluitend toegestaan op het terras van het clubhuis, en zodanig dat andere gasten geen last hebben van uw rook.  In de baan, binnen in het clubhuis – en dus ook op toilet en in de vergaderruimtes – en op de puttinggreen mag niet gerookt worden.

Baanpersoneel

Het baanpersoneel heeft altijd voorrang. Houdt u rekening met hun werkzaamheden en wacht tot u een signaal krijgt waarmee het baanpersoneel aangeeft dat hij of zij u gezien heeft.

Caddiemaster en Marshals

De caddiemaster en Marshals zijn door het bestuur belast met een aantal taken van organisatorische en toezichthoudende aard. De leden en gasten zijn verplicht zich in voorkomende gevallen te houden aan de instructies van de caddiemaster en marshals.

Ballenspiraal

Op de eerste tee van beide banen wordt gewerkt met een ballen-spiraal voor leden en hun introducés én voor greenfeespelers die doorkomen na het spelen van de eerste 9 holes.  Bij aankomst op de eerste tee plaatst u een balletje bovenin de spiraal en het aantal balletjes wat onderin voor uw balletje ligt geeft aan hoeveel flights voor u van start zullen gaan.  U dient altijd op de tee aanwezig te zijn als uw bal vooraan in de spiraal ligt.  Laat uw bal in de spiraal liggen totdat u mag afslaan. Bent u te laat op de tee en zou de volgende flight al af kunnen slaan dan vervalt uw beurt en wordt uw balletje bovenaan in de spiraal teruggeplaatst.

Afslaan op de eerste hole Boschbaan

Vanwege de gewenste doorstroming in de baan mag op hole 1 van de Boschbaan pas afgeslagen worden op het moment dat de voorgaande flight op de tee van hole 2 afgeslagen heeft.